You Are Here: Home » 2019 » December » 01

“KOZMOGONIA-BOTËKRIJIMI” I ZOROASTRIANIZMIT!

Nga Lorena STROKA Në fillim të botës, Ahura Mazda jetonte në dritë, ndërsa vëllai i tij binjak, Arimani, në errësirë. Mes tyre nuk kishte gjë tjetër veçse ajër. Pastaj, Ahura Mazda krijoi kohën dhe kështu filloi bota. Solli ditët me diell dhe shkëlqimin e yjeve. Mundësoi mbushjen dhe ngrënien e hënës, rrufetë e shpejta dhe gjëmimet e forta. Mandej, krijoi Mendjen e Mirë që ekziston benda njeriut përgjatë gj ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top