You Are Here: Home » Mjekësi » PANDEMIA E ETHEVE TË VERDHA

PANDEMIA E ETHEVE TË VERDHA

PANDEMIA-E-ETHEVE-TE-VERDHA-LORENA-STROKA-WIKIPEDIA-GAZETA-ALBSTROKANga Lorena Stroka

Në vitin 1878 kubanezët që u larguan nga atdheu i tyre për t’i shpëtuar luftës shumëvjeçare, pa dashje transportuan ethet e verdha në Amerikë. New Orleans u bë viktima e parë. Shumë shpejt, sëmundja “kapërceu” lumin e Mississippi-t dhe u përhap në Memphis. Deri në fund të vitit, më shumë se 5.000 banorë të Memphis-it humbën jetën e tyre si pasojë e etheve të verdha, ndërkohë që numri i të vdekurve në Luginën e Mississippi-t arriti deri në 20.000./albstroka.com

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top