You Are Here: Home » MITOLOGJI » Greke » DOMETHËNIA DHE AUTORI I “LIGJEVE DRAKONIANE”

DOMETHËNIA DHE AUTORI I “LIGJEVE DRAKONIANE”

LORENA-STROKA-MITOLOGJIA-SHKRIMTARE-GAZETARE-POETE-PERKTHZESE-ALBSTROKA-BLOG-BIOGRAFIA-WIKIPEDIANga Lorena Stroka

Drakoni ishte një ndër tiranët më të përfolur të antikitetit Grek, i njohur gjithashtu si ligjvënësi më i rreptë i asokohe.
Në vitin 624 para lindjes së Krishtit, athinasit i kërkuan që të shkruante në pllaka mermeri një sërë ligjesh, të cilat më pas do të vendoseshin në treg me qëllim që të lexoheshin nga të gjithë!
Ligjet në fjalë ishin aq mizore, saqë prej atëherë shprehja “Masat Drakoniane” u bë sinonim i ligjeve shumë të rrepta. Nuk është rastësi që Plutarku citonte se ligjet e Drakonit nuk ishin shkruar me bojë, por me gjakun e atyre që nuk u ishin bindur.
Dënimet ishin veçanërisht të rënda, vepra të parëndësishme të tilla si vjedhja e një molle ose përtacia dënoheshin me vdekje!
Ligjet Drakoniane u zëvendësuan nga ligjet e Solonit./albstroka.com
© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top