You Are Here: Home » Mjekësi » SA ZGJATI EPIDEMIA E POLIOMIELITIT?

SA ZGJATI EPIDEMIA E POLIOMIELITIT?

sa-zgjati-epidemia-e-poliomielitit-shkrime-nga-lorena-stroka-gazetare-albstroka-blogNga Lorena Stroka

Në vitin 1916, Shtetet e Bashkuara të Amerikës u mbushën me karantina. Brenda disa muajve, vetëm shteti i New York-ut pati mbi 9.000 raste poliomieliti, me një shkallë vdekshmërie 25%. Sëmundja shkaktonte paralizë graduale dhe përhapej me shpejtësi të paimagjinueshme, veçanërisht në mesin e fëmijëve. Faza  e fundit e sëmundjes ishte paraliza e muskujve të sternumit. Në atë pjesë, vdekja konsiderohej pothuajse e sigurt, pasi pacienti nuk mund të merrte frymë.  Derisa u zbulua vaksina në vitet 1950, poliomieliti kishte korrur mijëra jetë!/albstroka.com

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top