You Are Here: Home » 2020 » November » 07

STIGMA E INJORANCËS!

Nga Lorena Stroka Sikur të mos mjaftonin stigmatizimet e tjera, tani kemi edhe këtë të koronavirusit! Vala e informacionit në lidhje me sëmundjen e re dhe kthesat e mëdha që po merr jeta jonë kohët e fundit, kanë krijuar një klimë shmangieje dhe stigamtizimi ndaj atyre që aktualisht janë të sëmurë, që mund të sëmuren ose që kanë qenë të sëmurë! Informacioni i duhur, pa nuanca dramatizimi, dëshmon se stigmat ...

Read more

HISTORIA QË FSHIHET PAS QYTETIT TË SHPELLAVE

Nga Lorena Stroka Qyteti mahnitës i shpellave Vardzia ndodhet në Gjeorgji, një vend ku Evropa Perëndimore takohet me Azinë Lindore. Historia e tij fillon pak më shumë se 800 vjet më parë, në fund të shekullit të 12-të, kur filloi ndërtimi i tij. Në vitin 1185, një grua 25-vjeçare me emrin Tamar, mori përsipër udhëheqjen e Gjeorgjisë. Diçka tejet e rrallë për Evropën e asokohe. Gjatë mbretërimit të Tamarës, ...

Read more

STOICIZMI DHE EPIKUREANIZMI

Nga Lorena Stroka Një nga polemikat më të mëdha në historinë e Filozofisë është ajo midis Stoicizmit dhe Epikureanizmit. Të dyja shkollat ​​u krijuan pothuajse në të njëjtën kohë, pas vdekjes së Sokratit, lulëzuan dhe ranë, fituan mijëra pasues dhe të dyja mbijetojnë deri më sot, kryesisht falë teorisë së tyre morale. Nga ana tjetër, ndjekësit e tyre janë konsideruar gjithmonë rivalë. Jo pak herë ata kanë s ...

Read more

KJO GRUA I SHPËTOI PËR NJË QIME VDEKJES!

Nga Lorena Stroka Një incident i pabesueshëm ka ndodhur në Toronto, ku një grua 30-vjeçare është qëlluar me armë zjarri ndërsa ecte në rrugë, por fatmirësisht pa pasoja fatale, falë silikonit që kishte në gjoks. Kirurgët, të cilët i hoqën plumbin nga gjoksi, gjetën vetëm një plagë hyrëse. Plumbi kishte kaluar nga implanti i majtë në të djathtë, pa goditur asnjë organ jetësor, pasi silikoni "mbronte" si zemr ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top