You Are Here: Home » 2021 » March » 24

GJESTI FISNIK I NJË SKLLAVI ZEMËRMIRË

Nga Lorena Stroka Ka disa histori të cilat dhe pse kanë ndodhur qindra mijëra vjet më parë, teksa i dëgjon të rrëqethin njëlloj si të kenë ndodhur sot! Ja sot, për shembull, ndërsa po shfletoja një libër historie, më tërhoqi vëmendjen historia e një pllake të lashtë varri, tashmë pjesë e Muzeut të Luvrit, pas së cilës fshihet një ngjarje sa prekëse po aq dhe tragjike! Pllaka në fjalë u vendos në varrin e dy ...

Read more

FILOZOFIA E SHKOLLËS CINIKE NË GREQINË E VJETËR

Nga Lorena Stroka Simbol kryesor i cinizmit ishte qeni, ndërsa filozofia që e karakterizonte ishte eliminimi i materializmit dhe ngritja e pikëpyetjeve ndaj gjithçkaje të cilësuar si e vërtetë. Cinikët konsiderohen si pasardhës shpirtërorë të Sokratit. Pavarësisht identifikimit (paralelizimit) të thellë me qenin, i cili ecë zbathur dhe ha vakte të thjeshta në publik, hamendësohet se emri i shkollës filozofi ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top