You Are Here: Home » 2021 » October

KARTOLINAT E URREJTJES GJATË PERIUDHËS VIKTORIANE!

Nga Lorena Stroka Në fund të shekullit të 19 -të, Dita e Shën Valentinit ishte më shumë sesa një mundësi për të shprehur dashurinë ndaj partnerit përmes dërgimit të katolinave ose dhuratave. Ishte gjithashtu dita për të shprehur zhgënjimin, hidhërimin ose dhe urrejtjen ndaj atyre që nuk i donin. Për këtë qëllim thuajse në të gjitha dyqanet e kohës shiteshin disa kartolina të quajtura "Vinegar Valentines” të ...

Read more

ËSHTË CILËSUAR SI LULJA MË E TURPSHME NË BOTË!

Nga Lorena Stroka Mimoza është një bimë vendase e Amerikës Jugore dhe Qendrore, e cila lulëzon në të gjithë botën. Emri i saj e ka prejardhjen nga fjala latine "pudica" që do të thotë "e turpshme", fakt që e përshkruan atë më së miri, pasi mjafton qoftë dhe një prekje fare e lehtë në gjethet e saj që ajo të fillojë e të tkurret menjëherë. Është pikërisht ky reagim ndaj stimujve të jashtëm që e bën atë magje ...

Read more

PSE GJETHET E PEMËVE BËHEN TË KUQRREMTA NË VJESHTË?

Nga Lorena Stroka Ndryshimi i ngjyrës në gjetheve në vjeshtë dhe më pas rënia totale e tyre, është një imazh i njohur për të gjithë ne. Kohët e fundit, shkencëtarët i janë përgjigjur pyetjes pse bimët shpenzojnë energji për të prodhuar pigment të kuq ndërsa ato janë gati të bien. Ndërsa gjethet "vdesin", klorofili brenda tyre, i cili përdoret për fotosintezën, dobësohet, kështu që pigmentet e verdha dhe por ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top