You Are Here: Home » Gnomonologji » Shpirti » Shpirti matet vetëm me shpirt!

Shpirti matet vetëm me shpirt!

Përktheu: Lorena Stroka

  • Bukuria përqesh mishin që të marr leje për të arritur te shpirti. (Simone Weil, 1909 – 1943, filozofe Franceze).
  • Në qoftë se ke humbur shpirtin tënd dhe e di, atëherë të ka mbetur dhe pak shpirt për të humbur. (Charles Bukowski, 1920 – 1994, shkrimtar Amerikan).
  • Shpirti është një zot që gjen strehim në trupin e njeriut. (Filozof Romak).
  • Njeriu është një burg ku shpirti qëndron i lirë. (Victor Hugo, 1802 – 1885, shkrimtar Francez).
  • Fantazia është syri i shpirtit. (Joseph Joubert, 1754 – 1824, gnomoograf).
  • Mishi është hiri, shpirti është flaka. (Victor Hugo, 1802 – 1885, shkrimtar Francez).
  • Shpirti matet vetëm me shpirt. (Thënie Turke).

 © AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top