You Are Here: Home » 2018 » February » 09

KËSHILLA PRAKTIKE QË TË GJITHË DUHET T’I DIMË

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Sado që të ecë shkenca e teknologjia, gjithmonë do të ketë disa gjëra të vjetra, prej të cilave nuk do të duam të heqim dorë kurrë. Mund të mos jenë domosdoshmërisht më të mira, por çuditërisht do të na ofrojnë gjithnjë ndjesinë e sigurisë, ose atë të minimizimit të dështimit. Personalisht, kam një marrëdhënie shumë të ngushtë me këshillat tradicionale, me të ashtuq ...

Read more

DIOGJENI DHE THJERRËZAT

Shqipëroi: Lorena Stroka Një ditë prej ditësh teksa Diogjeni po hante një pjatë me thjerrëza në pragun e një shtëpie të rastësishme, para tij i ndali hapat një emisar fuqiplotë, dhe i tha: “Ah, mor Diogjen, po të mësoje të bëheshe më pak kundërshtues e t’i bëje qejfin sundimtarit, nuk do të detyroheshe të haje thjerrëza.” Diogjeni ndaloi së ngrëni, ngriti kokën, e duke e parë drejt në sy, ia ktheu: “Eh, mor ...

Read more

JA SI LAKURIQËT E NATËS DO T’I NDIHMOJNË NJERËZIT TË JETOJNË MË GJATË

Nga Lorena Stroka Kohët e fundit shkencëtarët po studiojnë me imtësi lakuriqët e natës për të gjetur sekretin e jetëgjatësisë. Një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Dublinit, shqyrtoi ADN-në e rreth 500 lakuriqve të egër nate, të cilët i përkasin katër llojeve. Shkencëtarët gjetën se një prej specieve që kishte vesh minjsh (Myotis) dhe që jetonte rreth 37 vjet (kur në fakt duhej të jetonte vetëm 4 vjet ...

Read more

“MJEKËT PA KUFIJ” TEJKALOJNË ÇDO KUFI!

Nga Lorena STROKA Duke qenë se pjesën më të madhe të port(h)aleve shqiptare e zënë debatet e kurdisura anal-itike dhe promovimi i zogjve apo kanarinave me laring të thellë, përfshirja e informacionit serioz, nuk shihet as me dylbi, e jo më me sy të lirë! Rrjedhimisht, nuk do të më dukej aspak e çuditshme mosdëgjimi i lajmit të mëposhtëm! Ditët e fundit, janë shtuar ndjeshëm zërat kritik për misionin e mjekë ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top