You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » DIOGJENI DHE THJERRËZAT

DIOGJENI DHE THJERRËZAT

gazeta-albstroka-lorena-stroka-wikipwdia-biografia-age-mitologjia-grekeShqipëroi: Lorena Stroka

Një ditë prej ditësh teksa Diogjeni po hante një pjatë me thjerrëza në pragun e një shtëpie të rastësishme, para tij i ndali hapat një emisar fuqiplotë, dhe i tha:

  • “Ah, mor Diogjen, po të mësoje të bëheshe më pak kundërshtues e t’i bëje qejfin sundimtarit, nuk do të detyroheshe të haje thjerrëza.”

Diogjeni ndaloi së ngrëni, ngriti kokën, e duke e parë drejt në sy, ia ktheu:

  • “Eh, mor vëlla fukara, edhe ti po të mësoje të haje pak thjerrëza s’do qe nevoja t’i bindeshe e lëpiheshe zotërisë tënd!”/albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top