You Are Here: Home » 2021 » July

ÇFARË ËSHTË FABRIKA E MUSHKONJAVE DHE PËRSE SHËRBEN?

Nga Lorena Stroka Kina është një ndër vendet më largpamëse në botë, dhe me të drejtë e meriton të krenohet për idetë e saj gjeniale. Një prej nismave më të dobishme kineze është dhe operimi i fabrikës më të madhe të mushkonjave në rang botëror, që synon luftimin e etheve të dengut! Në mënyrë të veçantë, shkencëtarët infektojnë mushkonjat meshkuj me baktere të veçanta që i bëjnë ato jopjellore, dhe më pas i ...

Read more

DOMETHËNIA DHE AUTORI I “LIGJEVE DRAKONIANE”

Nga Lorena Stroka Drakoni ishte një ndër tiranët më të përfolur të antikitetit Grek, i njohur gjithashtu si ligjvënësi më i rreptë i asokohe. Në vitin 624 para lindjes së Krishtit, athinasit i kërkuan që të shkruante në pllaka mermeri një sërë ligjesh, të cilat më pas do të vendoseshin në treg me qëllim që të lexoheshin nga të gjithë! Ligjet në fjalë ishin aq mizore, saqë prej atëherë shprehja "Masat Drakon ...

Read more

NJË NË GJASHTË MESHKUJ DEKLARON SE ËSHTË PËRDHUNUAR NGA NJË FEMËR!

Nga Lorena Stroka Një studim i ri zbulon se praktikisht është e mundur që një grua të përdhunojë një burrë. 18% e pjesëmarrësve pohuan se gratë kishin përdorur dhunë për të abuzuar me ta. Hulumtimi i ri përmbys të dhënat e mëparshme mbi raportet me dëshirë, ngacmimet seksuale dhe gjininë. Studimi i botuar në revistën 'Psychology of Men and Masculinity" tregoi se 43% e meshkujve (studentë të shkollës së mesm ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top