You Are Here: Home » 2018 » November

RRUDHA, LËKURË E THATË, RËNIE FLOKËSH? KJO ËSHTË VITAMINA QË I ELIMINON!

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! 76% e rrudhave të fytyrës krijohen para të 20-ve – këtë pohojnë dermatologët anë e kënd botës! Si, në ç'mënyrë? Qëndrimi i zgjatur në diell gjatës periudhës së fëmijërisë dhe adoleshencës përforcon dëmtimet e lëkurës. Duke qenë se në këtë moshë, rrudhat janë ende të padukshme, nuk kemi ndonjë ankth të veçantë për atë çka do të pasojë në të ardhmen e afërt! Shumica e ...

Read more

FASHIZMI I BUKURISË!

Nga Lorena Stroka Me Albën njihemi prej vitesh, qysh nga vitet shkollore. Kur unë isha në vit të parë të shkollës së mesme, ajo ishte studente në vitin e dytë të shkollës së lartë. Pavarësisht diferencës së moshës, kishim një kimi mjaft të mirë me njëra-tjetrën. Ndanim të njëjtin pasion për muzikën e huaj, librat e Gibran-it, koleksionet e rralla etj., etj! Pas largimit tim prej andej, por dhe diplomimit të ...

Read more

“I PAGABUARI!”

© Lorena STROKA Kurrkush s’është i pagabuar, kredhur në faje jemi të tërë! Kush nuk humbi njëherë toruan?! Kush nuk heshti, kur s’duhej bërë?! Kurrkush s’është i pagabuar, as ai, as unë, as ti! Hallakatjet e së shkuarës, si t’i ndreqësh s’ke më si! Kurrkush s’është i pagabuar, vetes mbaji larg mëritë. Matanë malit të pendesës, gjithnjë lindë një tjetër ditë./albstroka.com/ Botuar në librin - KUDO DHE ASKUND ...

Read more

PSE PACIENTËT NUK U THONË TË VËRTETËN MJEKËVE?

Nga Lorena Stroka Kur dikush shkon te mjeku për një problem shëndetësor – supozohet se duhet të jetë plotësisht i sinqertë (në radhë të parë, për të mirën e tij) . Por sa i përgjigjet realitetit kjo bindje? Sipas një studimi të kohëve të fundit, kryer në Amerikë, 80% e pacientëve (domethënë 8 në 10), nuk i kursejnë gënjeshtrat as në rastet më serioze, pasi besojnë se gjithmonë ka diçka që mund t’i bëjë të n ...

Read more

“GRUAJA E ÇELIKTË” QË I NGRINTE BURRAT ME NJË DORË!

Nga Lorena Stroka Gjatë shek. të 19-të u shfaqën gratë e para bodybuilder. Gra të cilat falë ndërtimit të tyre fizik tërhiqnin vëmendjen e qindra/mijëra spektatorëve që i ndiqnin gjithë kërshëri, në cirqet më në zë të asokohe. Në mjediset modeste, ku ato kalonin pjesën më të madhe të kohës së tyre, dyndnin njerëz nga të gjitha krahinat e vendit, për të shijuar nga afër shfaqjet marramendëse. E të gjitha kët ...

Read more

SI VDIQ HOMERI?

Nga Lorena Stroka Për shumëkënd, Homeri ka qenë një ndër poetët më të mëdhenj epiko-legjendar të Greqisë së lashtë. I njohur më së shumti për autorësinë dhe rrëfimin e dy kryeveprave klasike: Iliada dhe Odisea. Mendohet se ka jetuar rreth shek. IX pr. K, domethënë kohë më vonë nga periudha e Luftës së Trojës dhe kthimi i grekëve në atdhe! Shtjellimi i ngjarjeve dhe zbërthimi gradual i personazheve, qoftë im ...

Read more

DHUNA DHE FËMIJËT!

Nga Lorena STROKA Parakusht për shëndetin mendor të fëmijëve është aftësia e prindërve për të përmbushur nevojat e tyre themelore. Përgjegjësia e prindërve është që ata të rriten në një mjedis të ngrohtë dashurie dhe sigurie. Faktorët që ndikojnë në cilësinë e kujdesit prindëror, zakonisht janë shëndeti mendor i prindërve, komunikimi mes tyre, presionet e mundshme ekonomike etj., etj. Dashuria dhe urrejtja/ ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top