You Are Here: Home » 2020 » March » 24

SA ZGJATI EPIDEMIA E POLIOMIELITIT?

Nga Lorena Stroka Në vitin 1916, Shtetet e Bashkuara të Amerikës u mbushën me karantina. Brenda disa muajve, vetëm shteti i New York-ut pati mbi 9.000 raste poliomieliti, me një shkallë vdekshmërie 25%. Sëmundja shkaktonte paralizë graduale dhe përhapej me shpejtësi të paimagjinueshme, veçanërisht në mesin e fëmijëve. Faza  e fundit e sëmundjes ishte paraliza e muskujve të sternumit. Në atë pjesë, vdekja ko ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top