You Are Here: Home » 2021 » September » 14

PRIFTËRESHAT E VIRGJËRA DHE ABSTENIMI NGA SEKSI PËR 30 VJET!

Nga Lorena Stroka Në mitologjinë greke, Hestia ishte perëndesha e familjes dhe zjarrit që digjej në çdo shtëpi. Pas themelimit të tempullit të perëndeshës Hestia në Romën e Lashtë, mbretërit i kthenin vajzat e reja në priftëresha, të njohura ndryshe si “Priftëreshat e Virgjëra!” Detyra e tyre ishte të kujdeseshin për zjarrin e shenjtë të perëndeshës që digjej në qendër të tempullit. Sipas historianëve, përz ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top