You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » GJUHËSI » ÇFARË JANË HOMONIMET?

ÇFARË JANË HOMONIMET?

albstroka-lorena-stroka-homonimetNjë fjalë që tingëllon dhe është shkruar njësoj si një fjalë tjetër por ka kuptim ndryshe nga fjala e par. Dallimi midis dy kuptimeve zakonisht kuptohet nga vendosja e theksit gjatë shqiptimit të fjalës.

Për shembull :

  • Bári (bimë që rritet në tokë) dhe
  • Barí (person që kullot kafshët)./albstroka.com/

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top