You Are Here: Home » 2021 » May » 04

GJENOCIDI MË I HESHTUR NË HISTORINË BOTËRORE!

Nga Lorena Stroka Termi gjenocid u themelua zyrtarisht pas Luftës së Dytë Botërore për të përshkruar krimet që synonin shfarosjen sistematike dhe të qëllimshme të një fisi të tërë ose një pjese të tij, në një vend të caktuar gjeografik. Diçka e tilllë arrihet ose përmes vrasjeve të njëpasnjëshme bashkësish, ose përmes metodave të tjera që kontribuojnë në shfarosjen masive të individëve që i përkasin një fis ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top