You Are Here: Home » 2021 » May » 06

“FOLEJA E UJKUT”, SHTËPIA PUBLIKE MË NË ZË E POMPEIT TË LASHTË

Nga Lorena Stroka Për ata që nuk e dinë, Pompei ishte një qytet në Italinë e Jugut, buzë Detit Tirren, afër Napolit të sotëm, i cili u ndërtua në shekullin e 8-të para lindjes së Krishtit nga Oskanët pranë brigjeve të Kampanisë, në rrëzë të malit Vezuv. Pompei ra në duart e Romakëve dhe u ndikua shumë nga civilizimi Greko-Romak. Vendodhja gjeografike dhe klima e shkëlqyer, shumë shpejt e shndërruan atë në n ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top