You Are Here: Home » Mjekësi » Gjinekologji » KURIOZITETE INTERESANTE PËR SHTATZËNINË DHE FOSHNJAT

KURIOZITETE INTERESANTE PËR SHTATZËNINË DHE FOSHNJAT

albstroka-lajme-lorena-stroka-gazetareNga Lorena Stroka

Në qoftë se ka superheroina, ato janë patjetër nënat. Pa të cilat nuk do të ndodhte asnjë mrekulli. Lexoni të dhënat e mëposhtme që të më kuptoni më mirë?

1. 1 në 3 gra lindë me prerje cezariane dhe jo në mënyrë natyrore. Shifër e cila është trefishuar dhjetë vjeçarin e fundit.

2. Në gjysmën e dytë të shtatzënisë, foshnja urinon 1 l në ditë, të cilën më pas e pi.

3. Gjatë shtatzënisë, mitra bëhet 500 herë më e madhe nga ç’ishte më parë.

4. Është e mundur që një shtatzëni të zgjasë më shumë se 9 muaj, deri më sot është raportuar rasti i një shtatzënie që zgjati plot 365 ditë.

5. Në 3 muajt e parë të shtatzënisë formohen shenjat e gishtave të fetusit.

6. Megjithëse 20 vitet e fundit në Amerikë kanë lindur më shumë djem se sa vajza, numri i femrave vazhdon të jetë më i lartë se i meshkujve.

7. Foshnjat qajnë në barkun e nënave si praktikë për më vonë.

8. Gratë që kanë urth gjatë shtatzënisë është vërejtur se lindin fëmijë leshatorë./albstroka.com/

© AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top