You Are Here: Home » Mjekësi » Gjinekologji » Dobitë e vitheve të bëshme!

Dobitë e vitheve të bëshme!

Nga Lorena Stroka

Disa kërkuesë nga Universiteti i Oksfordit vërejtën se akumulimi (grumbullimi) i yndyrës në vithe, në të kundërt me yndyrën e stomakut, ul nivelet e kolesterolit të keq (LDL) dhe rrit ato të kolesterolit të mirë (HDL) që mbrojnë arteriet nga forcimi. Sipas studimit të botuar në International Journal of Obesity, dobitë e vitheve të bëshme janë të shumta, më konkretisht, ato mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut të shfaqjes së diabetit (sëmundjes së sheqerit).

Profesori Jimmy Bell nga Hammersmith Hospitals NHS shpjegon: ” yndyra e grumbulluar në pjesën e pasme të trupit tretet më ngadalë sesa te barku ngaqë prodhon më pak citokine inflamatore – (substanca kimike që kanë të bëjnë me diabetin, sëmundjet kardiovaskulare dhe obezitetin), për këtë arsye, tretja e yndyrës në atë pjesë nuk konsiderohet më e domosdoshme”./AlbStroka.com/

 © www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top