You Are Here: Home » Posts tagged "bukuri" (Page 4)

PËR ÇFARË SHËRBEN FRUTI I PASIONIT, KU DHE SI DUHET PËRDORUR?

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Vetitë ekzotike të frutit të pasionit janë të njohura gjerësisht për shëndetin e lëkurës, kryesisht kur kombinohen mrekullisht me përbërës të tjerë të dobishëm. Fruti në fjalë, është i pasur me vlera të larta ushqyese, konsumohet i freskët, ose si përbërës shtesë në akullore, kokteje, shurupe etj., etj. Frutat e freskëta të Pasionit përmbajnë vitaminë C (36%), fibra ...

Read more

CILAT RRUDHA ZHDUKË NË 3 JAVË VAJI I STRUCIT?

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Megjithëse shfaqja e rrudhave në fytyrë dhe qafë është një proces i pashmangshëm për secilin/ën prej nesh, trajtimi në kohë, gjithmonë në mënyrë natyrale, mund të përmirësojë dukshëm pamjen e tyre përfundimtare. Aplikimi i vajrave antirrudhë gjithëherë ka kontribuar në këtë drejtim. Kësaj rradhe, nuk do të flasim për ato që ju tashmë i njihni shumë mirë, pasi i përd ...

Read more

HISTORIA E VAZELINËS DHE PËRDORIMET E SHUMËFISHTA TË SAJ

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Emërtimi vazelinë u përdorë për herë të parë në vitin 1872 nga amerikani Robert Chesebrough, i cili shkroi në patentën e tij: "Unë Robert Chesebrough, kam shpikur një produkt të ri e të dobishëm nga nafta të cilin e kam quajtur vazelinë." Emri i saj rezultoi nga përbërja e dy fjalëve të huaja wasser = (gjerm. ujë) dhe έλαιον= (greq. vaj). Qysh atëherë përdorimi i va ...

Read more

PLUHURI QË SHKRIN YNDYRËN E BARKUT DHJETË HERË MË SHPEJT SE ÇDO PRODUKT TJETËR

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Produkti i ri që kohët e fundit po përfshihet në ushqyerjen e ekuilibruar të personave që synojnë përsosmërinë fizike quhet Matcha dhe është cilësuar si pluhuri më i efektshëm për humbjen e dhjamit të barkut dhe çhelmimin e trupit njëkohësisht. Po çfarë është Matcha? Është një lloj çaj i gjelbër në formë pluhuri që kultivohet vetëm në Japoni. Është zemra e metodës j ...

Read more

RREZIQET E QERPIKËVE ARTIFICIALË, JA ÇFARË MUND TË PËSONI!

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Femrat bëjnë gjithçka për t'u dukur sa më të kuruara dhe tërheqëse. Madje, për të theksuar bukurinë e syve nuk hezitojnë të përdorin akoma dhe qerpikë fallsë, duke injoruar kështu rreziqet e mundshme. Substanca kimike (formaldehyde) që përdoret për ngjitjen e qerpikëve artificialë, është vërejtur se dëmton qerpikët natyralë, kryesisht folikulat e tyre, të cilat më v ...

Read more

SI TË PËRGATISNI VETË SPRAY AROMATIK PËR ÇARÇAFËT

Nga Lorena Stroka Të gjithë kemi në shtëpitë tona çarçafë, peshqirë, mbulesa, këllefe jashtëkësh, perde etj., etj., të cilat sado që i lajmë nuk kanë atë aromën që do të donim, ose dhe në qoftë se e kanë, nuk zgjatë shumë... Më poshtë po ju citoj përbërësit që unë përdor për përgatitjen e një spray aromatik që ndihmon shumë në këtë drejtim. Përbërësit ujë 50 ml vodkë 15-20 pika vaj esencial (trëndafili, kar ...

Read more

ÇFARË TË BËNI KUR JU NGJYROSEN RROBAT GABIMISHT

Nga Lorena Stroka Sidomos gjatë viteve të mia studentore, kur kthehesha në shtëpi krejt e lodhur, gjëja  parë që bëja ishte vendosja e rrobave në makinën larëse. Shumë herë, nuk tregohesha e kujdesshme në përzgjedhjen e ngjyrave, gjë që "e paguaja" më vonë. Rrobat ndërronin ngjyrë nga një çast në tjetrin, bëheshin lara-bala! Mundohesha t'i laja përsëri në temperaturë më të lartë, por, pa rezultat, derisa nj ...

Read more

KY ËSHTË SEKRETI I LËKURËS RINORE

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Po të dish të zgjedhësh produktet e duhura, lëkura rinore e plot shkëlqim mund të zgjasë për shumë kohë. Tek e fundit, mosha reale nuk zbulohet vetëm në kartën e identitetit, të cilën pak e shohin, por, edhe në fytyrën e secilit prej jush. Tashmë, është në dorën tuaj të vendosni moshën që doni të tregoni! Zgjidhjen na e ka dhënë vetë nëna-natyrë! Farat e zeza të qim ...

Read more

TRAJTIM I EFEKTSHËM I CELULITIT ME… MËSHTEKNË

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Gjethet e mështeknës janë një burimi shkëlqyer antioksidantësh dhe flavonoidesh që pastrojnë dhe çhelmojnë trupin. Betula ose siç njihet ndryshe mështekna ndihmon në humbjen e peshës, pasi aktivizon metabolizmin, kontribuon në shkrirjen e dhjamit të tepërt, djegien e shpejtë të kalorive, lufton mbajtjen e lëngjeve, si dhe ka efekt të madh diuretik. Por, mbi të gjith ...

Read more

SEKRETE BUKURIA NGA… LINDJA

© Lorena Stroka Përshëndetje të gjithëve! Femrat lindore shquhen për sekretet e tyre të bukurisë. Falë përzgjedhjes së kujdesshme të përbërësve me veti të dobishme, arrijnë të bëhen më të bukura në mënyrë krejt natyrale. S'është e thënë të shkoni në Lindje, për t'u ngjarë sado pak atyre, mjafton të blini filtrat e mëposhtëm magjikë në ndonjë prej dyqaneve me produkte lindore... Këna: Është pluhur i përbërë ...

Read more

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top