You Are Here: Home » Shkencë » SA KA QENË TEMPERATURA MË E ULËT DHE MË E LARTË QË ËSHTË REGJISTRUAR NDONJËHERË?

SA KA QENË TEMPERATURA MË E ULËT DHE MË E LARTË QË ËSHTË REGJISTRUAR NDONJËHERË?

albstroka-blog-sa-ka-qene-temperatura-me-e=ulet-apo-me-e-larte-ne-toke-lorena-stroka-gazetare-shkrimtare-poete-perkthyese-shqiptare-albstroka-shkenceNga Lorena Stroka

Të gjithë e dimë që kontinenti më i ftohtë në Tokë është Antarktida, por, pak prej nesh janë të informuar për temperaturat më të ulta apo të larta që janë regjistruar ndonjëherë (që nga koha e ekzistencës së matjeve).

Sipas shkencëtarëve, temperatura më e ulët natyrale që është shënuar në Tokë ka qenë −89,2°C në stacionin Rus Vostok- Antarktidë, më 21 korrik 1983.

Nga ana tjetër, dita më e nxehtë e planetit ka qenë 13 shtatori 1922, në El Azizia të Libisë, ku termometri arriti në 57 gradë celsius./albstroka.com/

© AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top