You Are Here: Home » Shkencë » Astronomi » PSE DITA NUK KA 24 ORË TË PLOTA!

PSE DITA NUK KA 24 ORË TË PLOTA!

albstroka-blog-pse-dita-nuk-ka-24-ore-te-plota-shkrime-nga-lorena-stroka-gazetare-shkrimtare-poete-shqiptareNga Lorena Stroka

Shpesh njerëzit ankohen për mungesë apo pamjaftueshmëri kohe. Dhe kanë të drejtë. Dita nuk ka 24 orë, sikurse besohet gjerësisht.

Koha e vërtetë që planeti nevojitet për t’u rrotulluar rreth boshtit të vet është 23 orë 56 minuta e 4 sekonda. Bëhet fjalë për atë që ne e quajmë ditë yjore. Dita diellore, domethënë koha që dielli nevojitet për t’u kthyer në të njëjtën pike të meridianit, ndryshon kaq shumë, sa 16 minuta gjatë gjithë vitit, për shkak të vendndodhjes së tij në orbitën e vet./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top