You Are Here: Home » Shkencë » MALI MË I LARTË NË BOTË NUK ËSHTË EVEREST, POR…

MALI MË I LARTË NË BOTË NUK ËSHTË EVEREST, POR…

ALBSTROKA-BLOG-EVEREST-NUK-ESHTE-MALI-ME-I-LARTE-NE-BOTE-SHKRIME-NGA-LORENA-STROKA-GAZETARENga Lorena Stroka

Everest vijon të jetë një nga malet më të njohur në botë, me një lartësi prej 8.848 m mbi nivelin e detit, nga shumëkush është cilësuar si maja më e lartë në botë. Megjithatë, po të marrim parasysh faktin që Toka nuk është krejtësisht e rrumbullakët dhe se çdo gjë përgjatë ekuadorit është gjithmonë më afër yjeve, kjo hipotezë hidhet poshtë.

Praktikisht, ko do të thotë se megjithëse mali Chimborazo në Ekuador është vetëm 6.268 m mbi nivelin e detit, për shkak të vendodhjes së tij mbi një “gungë”, teknikisht është më larg nga qendra e Tokës, domethënë shumë më i lartë e sa Everest./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top