You Are Here: Home » Shkencë » SHKENCËTARËT: KËTO JANË TIPARET E JASHTËTOKËSORËVE!

SHKENCËTARËT: KËTO JANË TIPARET E JASHTËTOKËSORËVE!

albstroka-blog-lorena-stroka-shkrime-foto-biografia-wikipediaNga Lorena Stroka

Nuk ka njeri që të mos jetë vetëpyetur qoftë dhe vetëm njëherë: Ka apo nuk ka jashtëtoksorë, nëse po, ç’tipare kanë? A janë ata të ngjashëm me njerëzit?

Bussiness Insider mblodhi një sërë të dhënash shkencore, për të na treguar se si duken këto krijesa.

Në mënyrë të veçantë, ekspertët besojnë se përveç formës, madhësisë dhe ngjyrës së njëjtë, alienët kanë edhe disa veçori themelore që ia vlen të nënvizohen:

  • jetojnë në tokë për të zhvilluar teknologjinë e raketave
  • kanë shikim binocular për matje distancash
  • sy afër njëri-tjetrit për reduktimin e kohës së marrë dhe përpunimin e sinjaleve
  • dy këmbë për të lëvizur si dhe dy duar me nga tre gishta për kapjen dhe përdorimin e veglave

Sipas biologut evolucionist, Riçard Dokins, i cili solli shembullin e vizionit, në një botë plot dritë (si Toka), sytë e formave lokale të jetës u evoluan në mënyrë të ngjashme me atë të formave të jetës në planetin tonë./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top