You Are Here: Home » Shkencë » Vdiq babai i “miut”

Vdiq babai i “miut”

Nga Lorena Stroka

Në moshën 88 vjeçare ndërroi jetë shpikësi i parë i informatikës, Daglas Engelbart, i cili nga shumëkush është konsideruar si  babai i “miut”.

Sipas Agjencisë Ndërkombëtare për Kërkime, Engelbart vdiq ditën e martë, në banesën e tij në Atherton të Kalifornisë.

Në vitin 2000, Engelbart, u nderua me çmimin e parë Kombëtar të Teknologjisë, si dhe çmimet Lemelson dhe Turing në vitin 1997. Ishte njeriu që në dhjetor të 1968 prezantoi për herë të parë një model të miut. Pajisja që Engelbart kishte shpikur fillimisht ishte një kuti prej druri me dy disqe të rrotullueshëm dhe një buton të kuq./AlbStroka.com/Njerëz të tillë do të kujtohen gjithmonë me dashamirësi dhe mirënjohje.

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top