You Are Here: Home » Shkencë » CILI ËSHTË PLANETI MË I NGROHTË?

CILI ËSHTË PLANETI MË I NGROHTË?

Nga Lorena Stroka

Pavarësisht se Venusi (Afërdita) ndodhet më larg Diellit krahasimisht me Mërkurin, temperatura e tij është më e madhe, duke e bërë kështu planetin më të ngrohtë të sistemit tonë diellor. Temperatura aty shkon deri në 465 gradë celsius, është e aq e lartë sa mund të shkrijë akoma dhe plumbin…

Kjo ndodh sepse retë e dendura të planetit “bllokojnë” ngrohjen e ardhur nga Dielli, dhe nuk e lejojnë të përhapet në Hapësirë.

Më 1 maj 1982, anija kozmike, Venera 13 u ul në Venus. Anija  pa kthim mbijetoi vetëm dy orë dhe dërgoi 14 fotografi me ngjyra të sipërfaqes së planetit, para se të shkrinte tërësisht nga temperatura e lartë./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top