You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » HISTORI » Kryeqytetet, anëtarësimi dhe popullsia e shteteve të BE-së, (I)

Kryeqytetet, anëtarësimi dhe popullsia e shteteve të BE-së, (I)

© Lorena Stroka

KROACIA
Anëtarësimi: 2013
Kryeqyteti: Zagrebi
Popullsia: 4.398.150 mln banorë
FINLANDA
Anëtarësimi: 1996
Kryeqyteti: Helsinki
Popullsia: 5.5 mln banorë
AUSTRIA
Anëtarësimi: 1995
Kryeqyteti: Vjena
Popullsia: 8.3 mln banorë
HUNGARIA
Anëtarësimi: 2004
Kryeqyteti: Budapesti
Popullsia: 10 mln banorë
SUEDIA
Anëtarësimi: 1995
Kryeqyteti: Stokholmi
Popullsia: 9.2 mln banorë
RUMANIA
Anëtarësimi: 2007
Kryeqyteti: Bukureshti
Popullsia: 21.5 mln banorë
HOLANDA
Anëtarësimi: 1952
Kryeqytet: Amsterdami
Popullsia: 16.4 mln banorë
BELGJIKA
Anëtarësimi: 1952
Kryeqyteti: Brukseli
Popullsia: 10.7 mln banorë
BULLGARIA
Aëtarësimi: 2007
Kryeqyteti: Sofja
Popullsia: 7.6 mln banorë
FRANCA
Anëtarësimi: 1952
Kryeqyteti: Parisi
Popullsia: 64.3 mln banorë
GJERMANIA
Anëtarësimi: 1952
Kryeqyteti: Berlini
Popullsia: 82 mln banorë
DANIMARKA
Anëtarësimi: 1973
Kryeqyteti: Kopenhageni
Popullsia: 5.5 mln banorë
GREQIA
Anëtarësimi: 1981
Kryeqyteti: Athina
Popullsia: 11.2 mln banorë
SPANJA
Anëtarësimi: 1986
Kryeqyteti: Madridi
Popullsia: 45.8 mln banorë
ITALIA
Anëtarësimi: 1952
Kryeqteti: Roma
Popullsia: 60 mln banorë/AlbStroka.com/
 
© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top