You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » PËR ÇFARË SHQUHESHIN MONGOLËT?

PËR ÇFARË SHQUHESHIN MONGOLËT?

perse-shquheshin-mongolet-albstroka-blog-lorena-stroka-gazetare-shkrimtare-facebook-fotoNga Lorena Stroka

Perandoria e Mongolëve mbizotëroi në shek. e 13-14-të dhe njihej si një ndër më të frikshmet e historisë njerëzore, më konkretisht, ishte një bashkim i fisve mongole dhe turke, nën udhëheqjen e Xhekins Han. Mongolët falë barbarisë, tiranisë dhe egërsisë që i karakterizonte, arritën të pushtonin Europën dhe Azinë, ndërkohë që kryesuesi i tyre u identifikua si një ndër më të aftët e historisë në aspektin ushtarak.

Mes shumë të dhënave historike, përmendet përpjekja e pushtimit të Delhisë dhe ndërtimi para mureve të saj i një piramide me kokat e armiqve, diçka e padëgjuar më parë./albstroka.com

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top