You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » HISTORI » CILËT ISHIN MAORËT?

CILËT ISHIN MAORËT?

kush-ishin-maoret-albstroka-blog-lorena-stroka-facebook-gazetareNga Lorena Stroka

Maorët ishin kolonët/ardhësit e hershëm të Zelandës së Re, të cilët mbetën në histori, si një prej popujve më të ashpër në botë, për shkak të eliminimit efikas që u bënin pushtuesve të tyre gjatë shekullit të 18-të.

Madje, mes ceremonive që pasuan ishte ngrënia e mishit të kundërshtarëve. Gjë që sipas tyre u jepte rezistencë dhe fuqi për të vijuar më tej.

Në tetor të vitit 1809 një anije europiane u sulmua nga Maorët, si hakmarrje për keqtrajtimin e djalit të njërit prej udhëheqësve të fisit.

Maorët vranë pjesën më të madhe të pasagjerëve (66 gjithësej në numër), më pas i transportuan në breg për t’i ngrënë në grup. Disa prej të mbijetuarve, arritën të fshiheshin në anije dhe të vështronin të tmerruar për së largu gllabërimin e pasagjerëve të pafat./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top