You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » ANTOLOGJI » KUQOSHI

KUQOSHI

lorena-stroka-poezi-wikipedia-foto-biografia-facebook-albstroka-facebook© Lorena STROKA

Na ishin dy vëllezër,
të gjatë si viganë.
Njëri kuqosh,
tjetri zeshkan.

Mendueshëm i ati,
i vështronte përmatanë:
“Ky bela kuqoshi,
hiç s’më ngjan?!”

Të shoqen thërriti,
oxhakut, aty pranë.
Gjoja për t’i rrëfyer
plagën që në zemër mban.

“Dikur e shtrenjta ime,
sytë gjetkë më vanë,
dhelkat e një djallusheje
mend në kokë s’më lanë.”

“Të kam falur”, i thotë e shoqja,
çlirët, zëngadalë.
“Joshja tundon edhe më besnikun”,
ndërkohë sytë kuqoshit ndalë…

Shkëputur nga libri “KUDO DHE ASKUND”

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top