You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » ÇFARË ËSHTË DUKURIA JOHATSU?

ÇFARË ËSHTË DUKURIA JOHATSU?

albstroka-blog_shkrime_nga_lorena_stroka_pse_zhduken_japonezëtNga Lorena Stroka

Në Japoni njerëzit zhduken. Nuk vdesin, nuk vetëvriten, nuk pengmerren.
Thjesht, në mesin e natës, vendosin të zhduken pa nam e nishan.
Të shqetësuar nga humbja e punërave, martesat e dështuara, stigmatizimi i borxheve të pashlyera, apo dhe stresi i tepërt, mijëra japonezë kanë filluar të lënë pas identitetin e tyre zyrtar, dhe të kërkojnë strehim në botën anonime të një rrjeti tjetër social.
Ky formë braktisjeje që ka marrë karakteristika dukurie, quhet “johatsu”, dhe në japonisht do të thotë “njeriu që avullon”.
Rastet e “avullimeve” misterioze janë shndërruar në një ndër problemet më thelbësore të shoqërisë japoneze, pasi numri i të zhdukurve është gjithnjë e në rritje./albstroka.com/

Kësaj i thonë të vdesësh për së gjalli! 🙁

 © AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top