You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » ZBULOHET MUMIA 900 VJEÇARE ME FYTYRË TË PAPREKUR!

ZBULOHET MUMIA 900 VJEÇARE ME FYTYRË TË PAPREKUR!

mumie-900=vjeçare-keshilla-nga-lorena-stroka-gazetare-foto-biografia-wikipedia-facebook-albstrokaNga Lorena Stroka

Pas 900 vjetësh e mbyllur në një “fshikëz” prej bakri dhe e varrosur në permafrost, ende ruan të paprekura flokët, dhe shprehinë e fytyrës së saj. Mumia e një gruaje të re që është zbuluar së fundmi nga një ekip hulumtuesish pranë Rrethit të Arktikut, ka krijuar habi të veçantë për shkak të tipareve të qarta të fytyrës, pavarësisht kohës së kaluar.

Princesha e Akujve (siç u quajt nga shkencëtarët) përbën zbulim i rëndësishëm i arkeologëve në varrin e Zeleny Yar, në afërsi të Salekhard, Rusi. Sipas shkencëtarëve besohet se ka vdekur rreth të 35-ve dhe ka qenë e vetmja përfaqësuese e gjinisë së bukur në mesin e shumë burrave të gjetur atje.

Gjendja e përgjithshme e saj tregon se mumifikimi i 35 vjeçares ka ardhur si pasojë e një ene prej bakri që ish vendosur në varrin e saj, për ta marrë me vete në botën e përtejme.

Ajo ishte anëtare e një qytetërimi misterioz të gjuetisë dhe peshkimit që vepronte në rajon, por me prejardhje nga Persia./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top