You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » PSE FLUTURIMET E SOTME ZGJASIN MË SHUMË SESA NË VITET 70?

PSE FLUTURIMET E SOTME ZGJASIN MË SHUMË SESA NË VITET 70?

PSE-FLUTURIMET-E-SOTME-ZGJASIN-ME-SHUME-SE-NE-VITET-70-LORENA-STROKA-GAZETARE-SHKRIMETARE-GAZETA-ALBSTROKANga Lorena Stroka

Mund të tingëllojë mjaft paradoksale, por, pavarësisht përparimeve të kryera në aerodinamikë dhe në hartimin e motorrëve të tyre, në shumë shumë raste, udhëtimet e sotme ajrore janë më të ngadalshme sesa në vitet 70-të.

Për shembull, një fluturim i i vazhdueshëm nga Nju Jorku në Hjuston të Teksasit, sot zgjat rreth 3 orë e 50 minuta. Sipas Business Insider, i njëjti fluturim në vitin 1973 zgjaste vetëm 2 orë e 37 minuta. Arsyeja kryesore për zgjatjen e kohës së fluturimit është kostoja e karburantit. Kompanitë ajrore parapëlqejnë të rrisin kohëzgjatjen e fluturimit për të kursyer para. Duke qenë se dekadat e fundit çmimet e karburantit janë shtrenjtësuar ndjeshëm, ndryshimi i kohëzgjatjes së fluturimeve përbën të vetmen mënyrë për shmangien e falimentimit të kompanive ajrore./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top