You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » TAKIMI I PËRDITSHËM I DASHNORËVE TRAGJIKË!

TAKIMI I PËRDITSHËM I DASHNORËVE TRAGJIKË!

albstroka-lorena-stroka-8Nga Lorena Stroka

“Burri dhe gruaja” janë dy statuja me një lartësi prej 8 m të skulptores së mirënjohur Tamara Kvesitadze. Krijimi jashtëzakonisht i rëndësishëm artistik që gjendet në Batum të Gjeorgjisë paraqet historinë e dashurisë mes dy të rinjve me fe të ndryshme, Aliut dhe princeshës nga Gjeorgjia, Nino, të cilët u ndanë dhunshëm pas pushimit Sovjetik!
Statujat fillojnë të lëvizin çdo ditë në orën 7 të pasdites, afrohen pranë njëra-tjetrës, përqafohen për pak çaste dhe pastaj ndahen gradualisht. E gjithë lëvizja zgjatë dhjetë minuta!/albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top