You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » FUNDI I BOTËS (2012) – KLIKO

FUNDI I BOTËS (2012) – KLIKO

Shkroi/Përgatiti: Lorena Stroka

Rrënimi…

A mund të ndodhte e njëjta gjë edhe me ne? Ishulli i Pashkëve është shembull i  një shoqërie që u vetëshkatërrua, për shkak të shfrytëzimit në mënyrë të gabuar dhe të tepruar të mjedisit. Paralelizmi me botën bashkëkohore është shumë i fuqishëm. Falë globalizimit, të gjitha vendet e botës ndajnë të njëjtat burime dhe ndikohen nga njëra tjera, siç bënin fiset në Ishullin e Pashkëve. Ai ishull ishte një ngastër toke në mesin e Oqeanit Paqësor. Kur vendasit filluan të përballeshin me vështirësitë, nuk kishin se ku të shkonin. E njëjta gjë mund të ndodhë edhe me ne. Rrënimi i  shoqërisë në ishullin e Pashkëve është hipoteza më e keqe që mund të na rezervojë e ardhmja./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Get the Flash Player to see this content.


 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top