You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » DERR APO DELE? SA TË TILLA KA NË BOTË?

DERR APO DELE? SA TË TILLA KA NË BOTË?

Nga Lorena Stroka

Mangalitsa është një racë e rrallë derri që gjendet në disa ferma të Mbretërisë së Bashkuar, Vlerësohet se rreth 60,000 kafshë të tilla gjenden aktualisht në të gjithë botën. Tipar kryesor i kësaj kafshe është lëkura karakteristike që ka, ose më saktë ngjashmëria e saj me… atë të deles! Mangalitsa është një kafshë shtëpiake, e cila stërvitet lehtësisht dhe jeton pa probleme pranë njerëzve, ashtu si derrat dhe delet.

Ky kryqëzim u shfaq për herë të parë në Hungarinë e shekullit të 19-të, si rezultat i një eksperimenti për të prodhuar më shumë mish të lidhur me yndyrë derri./albstroka.com

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top