You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » E RRALLË! NJIHUNI ME LULEN QË BËHET E TEJDUKSHME SA HERË QË…

E RRALLË! NJIHUNI ME LULEN QË BËHET E TEJDUKSHME SA HERË QË…

lorena-stroka-gazetare-wikipedia-shkrimtare-gazeta-albstrokaNga Lorena STROKA

Grayi Diphylleia është një lule e imët me petale të bardha, e cila  shquhet për përshtatje të pazakontë ndaj kushteve klimatike…

Në mënyrë të veçantë, gjatë shirave, petalet  e kësaj luleje delikate ndryshojnë totalisht formë, bëhen të tejdukshme porsi qelqi. Bima në fjalë, lulëzon në tokë të lagësht, kodra të pyllëzuara si dhe në zonat më të ftohta të Japonisë dhe Kinës. Lulëzon kryesisht në fund të pranverës. Forca shndërruese e saj nga një lule e zakonshme në një lule me pamje mahnitëse, ka tërhequr vëmendjen e botanologëve më në zë të botës, duke e cilësuar atë si lulen më të bukur në mesin e qindra-mijërave të tjera!/albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top