You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » DORA E SHKRETËTIRËS

DORA E SHKRETËTIRËS

DORA-E-SHKRETETIRES-ALBSTROKA-BLOG-SHKRIME-NGA-LORENA-STROKA-BIOGRAFIANga Lorena Stroka

“Dora e Shkretëtirës”, e njohur ndryshe si “Mano de Desierto”, është një vepër madhore e cila gjendet në shkretëtirën Atakama të Kilisë, rreth 75 km në jug të Antofagastës. Bëhet fjalë për një pëllëmbë gjigande prej hekuri dhe çimentoje, me një lartësi prej 11 metrash. Qëllimi i skulptorit, Mario Irarrázabal-it, ishte shpalosja e ndjenjave më të thella të njeriut bashkëkohor si: padrejtësia, vetmia, trishtimi, ankthi dhe lufta për mbijetesë./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top