You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » Rroftë Shukriu, rroftë Shukriu që në gaz botën e shkriu!

Rroftë Shukriu, rroftë Shukriu që në gaz botën e shkriu!

O SHUKRI, O DERËZI!

© Lorena Stroka

O Shukri, more Shukri,
ç’të ka gjetur o ditëzi?
Ditë-natë të mbajnë në gojë,
s’ka mbetë kush pa të vënë në lojë.

Kryetar të patën zgjedhur,
si më të mirin në krahinë,
vetëm ky, thanë, do të na shpëtojë
nga qirtorja pa-drejtësi!

Po edhe ti shpejt i zhgënjeve,
me tertipe lloj-lloj.
Pas fustaneve mbete bredhur,
krejt të doli dhe ajo çikë bojë!

Rroftë Shukriu, rroftë Shukriu
që në gaz botën e shkriu!

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top