You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » NJIHUNI ME PESHKUN NË FORMË DREJTKËNDËSHI

NJIHUNI ME PESHKUN NË FORMË DREJTKËNDËSHI

peshku-katerkendesh-shkrime-nga-lorena-stroka-kuriozitete-per-gjallesat-ujoreNga Lorena Stroka

Boxfish, ose siç quhet ndryshe peshku në formë drejtkëndëshi,  i përket familjes së Ostracion dhe jeton në shkëmbinjtë nënujorë të Oqeanit Paqësor, Oqeanit Indian, si dhe në pjesën juglindore të Atlantikut. Peshku në fjalë arrin një gjatësi maksimale prej 45 cm. Tipar kryesor i tij, përveç formës natyrisht, është ngjyra e ndritshme e së verdhës dhe njollat e zeza nëpër të.

Me kalimin e kohës, shkëlqimi i fortë zbehet gradualisht, duke marrë kështu ngjyrë blu në gri. Ky lloj peshku ushqehet kryesisht me alga, krustace dhe sfungjer deti.

Sa i përket arsyes pse peshqit drejtkëndorë lakmohen më shumti prej fotografëve, besoj se nuk ka nevojë për shpjegim të mëtejshëm, pamja e tyre flet vetë./albstroka.com/

kuriozitete-per-kafshet-ujore-lorena-stroka-shkrimeboxfish_peshku-katerkendor-kuriozitete-ne-shqip-nga-lorena-stroka

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top