You Are Here: Home » Të ndryshme » Uncategorized » TË PANJOHURAT E KAFSHËVE!

TË PANJOHURAT E KAFSHËVE!

LORENA_STROKA_GAZETARE_BIOGRAFIA_WIKIPEDIA_ARTIKUJ_BOTUAR_GAZETËN_ALBSTROKA

Nga Lorena Stroka

Shumëllojshmëria e kafshëve dhe insekteve që jetojnë në këtë botë, sigurisht që është e habitshme për mendjen njerëzore. Nga pleshti i vogël e deri te balena blu, çdo kafshë apo insekt gëzon një tipar të veçantë, që  e bën atë të dallojë nga pjesa tjetër. Akoma dhe nëse jeni të pakapshëm në… zoologji, me siguri do të befasoheni nga shumica e atyre që do të lexoni më poshtë, duke filluar nga qëndrueshmëria dhe aftësitë fizike e deri te shpejtësia dhe zgjuarësia…

STRUCI – Mund të vrapojë më shpejt sesa kali, ndërkohë që struci mashkull mund të ulërijë si luan.

LAKURIQI I NATËS – Është i vetmi gjitar që mundet të fluturojë.

KANGURI – Përdorë bishtin e vet për mbajtje ekuilibri, madje nëse e ngre nga toka, me siguri do të thyejë turinjtë e vet, në vetëm pak sekonda.

MERIMANGA – Në çdo dynym tokë ka mesatarisht 50.000 merimanga, në të gjitha hapësirat e gjelbëra.

TIGRI – Nuk ka shirita vetëm në gëzof, por edhe në lëkurën e vet.

MACJA – Ka 32 muskuj në çdo vesh, prandaj dhe njihet si “thashethemexhie” e tmerrshme.

ELEFANTI – Mund të nuhasë ujin deri në 3 km larg. Gjithashtu është një prej tre gjitarëve që kanë cikël menstrual, dy të tjerët janë balenat dhe… gratë.

KOALA – Ushqehet vetëm me gjethe eukalipti.

KASTORI – Duke qenë se ka rritje të vazhdueshme dhëmbësh, i duhet t’i mpreh herëpashere me sende të ndryshme, me qëllim që të ruajë gjatësinë  e duhur.

MILINGONA – Ndër krijesat më rezistente, që nuk fle kurrë dhe nuk ka mushkëri.

GUASKA E DETIT – Mund të ndryshojë gjini në varësi se kush është më i mirë për riprodhim.

FLUTURA – Ka dy sy të përbërë nga mijëra lente, por mund të shquajë vetëm ngjyrat e kuqe, jeshile dhe të verdha.

KËRMILLI – Nëse humbet njërin nga sytë, mund të krijojë një tjetër në pjesën e prapme të trupit të tij.

BRESHKA – Gjinia e një breshke dallohet nga zhurma që bën. Meshkujt vrumbullojnë, ndërsa femrat fishkëllejnë.

GJIRAFA – Është e vetmja kafshë pa korda zëri.

BALENA – Mund të krijojë zërin më të lartë nga çdo lloj krijese tjetër e gjallë.

QENI – Hunda e qenit është po aq unike sa shenjat e gishtave të njeriut.

DERRI – Derrat komunikojnë me njëri-tjetrin me më shumë se 20 zëra, në varësi të gjendjes në të cilën ndohen./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top