You Are Here: Home » Mjekësi » Bukuri » CILAT RROBA FAVORIZOJNË ZHVILLIMIN E KANCERIT?

CILAT RROBA FAVORIZOJNË ZHVILLIMIN E KANCERIT?

albstroka-lorena-stroka-reviste-online-cilat-rroba-favorizojne-zhvillimin-e-kanceritNga Lorena Stroka

A e keni menduar ndonjëherë se sa të rrezikshme mund të jenë shumë prej rrobave që ne blejmë? Hulumtimet më të fundit kanë gjetur se kimikatet që përdoren për prodhimin e tyre janë mëse të dëmshme për lëkurën dhe shëndetin tonë.

Në mënyrë të veçantë, ekspertët, na këshillojnë të mos përdorim pëlhura sintetike (akrilik, fije artificiale, stilastik, poliestër etj.,), por vetëm veshje të pambukta dhe të leshta.

Të zgjedhim veshje organike. Për krjimin e rrobave me pambuk konvencional, përdoren shumë kimikate, si klor dhe metale të rënda, të cilat më të shumtën e herëve janë më të dëmshme se insekticidet.

Të informohemi për ngjyrat e përdorura në rroba, pra të jenë jo-toksike.

Disa prej designers që ndjekin rregullat e së ashtëquajturës “etikë-mode” janë, Stella McCartney, Edun dhe H&M Conscious./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top