You Are Here: Home » Mjekësi » Kardiologji » CILAT JANË PASOJAT E MBIKONSUMIT TË PESHQVE?

CILAT JANË PASOJAT E MBIKONSUMIT TË PESHQVE?

ALBSTROKA-PASOJAT-E-MBIKONSUMIT-TE-PESHQVENga Lorena Stroka

Peshqit si salmoni, sardelet, toni dhe shumë lloje të tjera akoma janë cilësuar si burimi më i mirë për marrjen e merkurit dhe acideve yndyrore omega-3. Konsumi i moderuar i tyre mbron shëndetin e sistemit vetëmbrojtës dhe muskulor.

Por, çfarë ndodh në rast se konsumojmë më shumë se ç’duhet?

Për shkak të sasisë së lartë të merkurit që ata përmbajnë, mbikonsumi i tyre mund të dëmtojë seriozisht shëndetin dhe funksionin e mirë të sistemit nervor dhe kardiovaskular./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top