You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » ANTOLOGJI » Tufani i dashuruar

Tufani i dashuruar

Përktheu: Lorena Stroka, Master in Specialised Translation

Shumë vite më parë, nuk e mbaj mend saktësisht se sa, në një vend të largët jetonte një fis Indianësh. Kryetari i fisit kishte një vajzë të re e të bukur që të gjithë e adhuronin, por që askush s’guxonte ta prekte.

Një ditë siç qe ulur para çadrës karakteristike të tij kryetarin e fisit Indian e vizitoi Tufani dhe i tha:

- “Kryetar i madh, unë dhe vajza juaj duhemi, do më japësh dorën e saj, dua ta bëj gruan time”.

- “Jo”, u përgjigj i prerë ai, pa pranuar të dëgjonte fjalë të tjera.

Të nesërmen, vajza e bukur dhe e çiltër u mundua të fliste me të atin.

- “Baba, jam e dashuruar me Tufanin, do më lejosh të shkoj në lagjen e tij, e të bëhem gruaja e tij”./AlbStroka.com/

vijon…

© www.AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top