You Are Here: Home » Mjekësi » CILI ËSHTË NDRYSHIMI MES KANELLËS ORIGJINALE DHE TË KLONUAR?

CILI ËSHTË NDRYSHIMI MES KANELLËS ORIGJINALE DHE TË KLONUAR?

KANELLA-CASSIA-ALBSTROKA-LORENA-STROKA-SHKRIMENga Lorena Stroka

Megjithëse shumica e njerëzve beson se ka vetëm një lloj kanelle, në të vërtetë ka dy varietete. Njëra është origjinale, ndërsa tjetra është klonim i saj. Ato janë aq të ngjashme me njëra-tjetrën sa dallimi është goxha i vështirë. E vetmja mënyrë për të kuptuar ndryshimin mes tyre është vërejtja e kujdesshme e shkopinjve të kanellës.

KANELLA-CEYLON-ALBSTROKA-LORENA-STROKA-SHKRIME-INTERESANTELëvorja e shkopinjve të Ceylon (kanellës origjinale) është shumë e hollë dhe ka shtresa të shumëfishta (bluhet lehtë në mulli kafeje). Është ngjyrë kafe e hapur dhe ka aromë më të butë e të këndshme se sa cassia.

Lëvorja e shkopinjve të Cassias (kanellës së klonuar) është më e trashë dhe ka më pak shtresa. Ngjyra e saj është kafe e errët dhe ka shije më të fortë në krahasim me ceylon.albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top