You Are Here: Home » Mjekësi » LEXOJE SE TË INTERESON!

LEXOJE SE TË INTERESON!

Nga Lorena Stroka

Ekspertët Britanikë botuan një listë me tetë simptoma, të cilat në pamje të parë mund të duken të pashpjegueshme, por në realitet janë shenja të shfaqjes së kancerit. Lista u hartua nga shkencëtarët e Universitetit Keele. Në të përfshihen:

  • gjaku në urinë
  • gjakderdhja nga zorra e trashë
  • hemoptiza
  • gungat në gjoks
  • vështirësitë në gëlltitje
  • gjakderdhja te gratë që janë në menopauzë
  • analizat jo normale të prostatës dhe anemisë

Sipas ekspertëve, secila prej simptomave të referuara në listë mund të zhvillohet në kancer, prandaj nëse vëreni ndonjë prej tyre, por, edhe shenja të tjera të pazakonta, duhet të shkoni menjëherë në spital. Mos harroni, diagnostikimi i hershëm i kancerit shton mundësitë e kurimit të tij. Ekspertët arritën në këto përfundime pas 25 kërkimeve të kryera./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top