You Are Here: Home » Mjekësi » Anomalitë e sindromës Fraser

Anomalitë e sindromës Fraser

Nga Lorena Stroka

Sindroma Fraser është një çrregullim i rrallë vetëtrupor që karakterizohet nga anomalitë e zhvillimit. Disa nga keqformimet më të shpeshta që shfaqen në organet gjenitale janë: mikrofalia, cryptochirdism-testikujt e pazbritur, macroclitoris-klitori i madh etj. Megjithatë, në sëmundje përfshihen edhe probleme të tjera serioze si: anomalia kongjentiale e hundës, vonimi mendor akoma dhe syndaktilia-gishtat e bashkuar të duarve ose këmbëve.

Incidenca e shfaqjes së sindromës Fraser është 0.043 në 10.000 foshnje./AlbStroka/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top