You Are Here: Home » Mjekësi » CILAT JANË SHENJAT E GODITJES NË TRU?

CILAT JANË SHENJAT E GODITJES NË TRU?

ALBSTROKA-LORENA-STROKA-SHENJAT-DALLUESE-TE-GODITJES-NE-TRUNga Lorena Stroka

Shpesh simptomat e një goditjeje në tru janë tepër të vështira për t’u identifikuar. Pasojat e kësaj vonese mund të shkaktojnë dëmtime serioze të trurit ose akoma dhe vdekje. Neurologët thonë se në rast se pacienti nuk i përgjigjet njërës prej udhëzimeve të mëposhtme, atëherë, është e sigurtë që ka pësuar goditje në tru, dhe duhet transportuar menjëherë në spitalin më të afërt.

1. S (smile) – Kërkojini të buzëqeshë.

2. T (talk) – Kërkojini të artikulojë një fjali të shkurtër, (p.sh. sot është një ditë me diell).

3. R (raise) – Kërkojini të ngrejë duart lart.

4. Kërkojini të nxjerrë gjuhën jashtë, drejt jo shtrembër./albstroka.com/

© AlbStroka.com

 

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top