You Are Here: Home » Mjekësi » NJERËZ-MAJMUNË JETOJNË MES NESH!

NJERËZ-MAJMUNË JETOJNË MES NESH!

Nga Lorena Stroka

Në një zonë të largët të Kinës, më konkretisht në pyjet Si Chuan, jeton një grup njerëzish që ngjan më shumë me njerëzit parahistorikë se sa ata bashkëkohorë.

Grupi ka karakteristika gjenetike sa nga majmuni po aq dhe nga njeriu. Shkencëtarët të cilët vizituan komunitetin në fjalë, në pyll, dhe qëndruan me ta për t’i studiuar nga afër konstatuan se dhe pse qarkullonin tërësisht të zhveshur, dimër, behar, nuk sëmureshin, të paktën jo aq shpesh sa njerëzit e tjerë.

Anëtarët e familjes që u studiuan, kishin kokë të vogël në lidhje me trungun, kokë më të vogël se njeriu i zakonshëm dhe ecnin njëlloj si majmunët./AlbStroka.com/

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top