You Are Here: Home » Mjekësi » ORARI I GJUMIT SIPAS MOSHAVE

ORARI I GJUMIT SIPAS MOSHAVE

ORARI-I-GJUMIT-SIPAS-MOSHAVE-ALBSTROKA-LORENA-STROKA-GAZETARENga Lorena Stroka

Mungesa e gjumit shkakton probleme të shumta shëndetësore. Pothuajse një të tretën e jetës sonë e kalojmë në gjumë. Gjumi për njerëzit është po aq i domosdoshëm sa oksigjeni, uji dhe ushqimi. Mirëpo sa orë duhet të flemë në ditë për të mos probleme probleme me kalimin e kohës?

Foshnjat e porsalindura (deri në 3 muajsh): Kanë nevojë për 14-17 orë gjumë në ditë.

Foshnjat (4-11 mujash): Kanë nevojë për 12-15 orë gjumë në ditë.

Fëmijët (1-2 vjeç): Kanë nevojë për 11-14 orë gjumë në ditë.

Fëmijët (3-5 vjeç): Kanë nevojë për 10-13 orë gjumë në ditë.

Fëmijët (6-13 vjeç): Kanë nevojë për 9-11 orë gjumë në ditë.

Adoleshentët (14-17 vjeç): Kanë nevojë për 8-10 orë gjumë në ditë.

Të rriturit (18-25 vjeç): Kanë nevojë për 7-9 orë gjumë në ditë.

Të rriturit (26-64 vjeç): Kanë nevojë për 7-9 orë gjumë në ditë.

Të moshuarit (mbi 65 vjeç): Kanë nevojë për 7-8 orë gjumë në ditë./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top